Productcategorieën
Prijs
-
Regio
Subregio's
Jaargang
Alcoholpercentage
Food pairing

Italië

Oenotria (“het land van de wijn” bij de Grieken) is met 42,5 mio hl de grootste wijnproducent (op 702.000 ha). Toscane maakt 2,7 mio hl (waarvan 87 % rood en rosé) op 62.000 ha, Het klimaat is mediterraan met warme en droge zomers en is iets frisser en vochtiger aan de kust. . De bodem bevat veel klei en kalksteen.
De Maremma regio (langs de Toscaanse kust van Livorno tot Grosetto) was lang een moerasgebied dat enkel tafelwijn voortbracht. Sinds Giacomo Taccis met zijn Sassicaia de “Super Tuscans” op de kaart zette werd de regio gepromoveerd tot DOC Bolgheri. Naast de lokale Sangiovese druif mogen nu ook beide Cabernets of Syrah worden gebruikt. Een andere Maremma wijn die furore maakt is Morellinno di Scansano DOCG (met 85 % Sangiovese).

7 resultaten