Productcategorieën
Prijs
€ -
Regio
Subregio's
Jaargang
Alcoholpercentage
Food pairing
Georgië
Het Kaukasusland Gеorgië aan de Zwarte Zee vormt met buur Armenië de “cradle of wine” (wijntraditie > 8.000 jaar). De aanplant van 70.000 ha wijngaard levert 0,85 mio hl druiven op.
Er zijn een 5-tal wijnregio’s waarvan Kakheti met 60 % de grootse is. Men werkt ook met herkomstbenamingen (Tsinandali is de bekendste).
Er heerst een gematigd landklimaat; temperatuur en neerslag zijn vergelijkbaar met Zuid-Frankrijk. De ondergrond is “cinnamonic” : een zanderige, rode (ijzerhoudende) kalk-klei bodem.
Van de 500 inheemse rassen worden er 35 gebruikt voor wijn; de voornaamste zijn Rkatsiteli en Mtsvane in wit en Saperavi in rood. Typisch is het gebruik van “qvevri”, amfora in terracotta die in oude kelders worden ingegraven.
8 resultaten