Productcategorieën
Prijs
-
Regio
Subregio's
Jaargang
Alcoholpercentage
Food pairing

USA

In de 17 eeuw werden de 1e druivenstokken op het Amerikaanse continent geplant door Hollanders, Engelsen en Fransen. In de VS wordt vandaag 23,3 mio hl wijn gemaakt op 408.000 ha. De Staat New York is na Californië en Oregon de 3e producent met 1,17 mio hl, gemaakt door 471 wineries op 15.000 ha. De belangrijkste regio’s zijn Finger Lakes, Hudson Valley, Long Island en Niagara.
New York heeft ondanks de ligging op 42° NB (+/- Rome) een “cool climate” met strenge winters en mooie (na)zomers (2500 u zon – evenveel als Zuid-Italië). De mineralige bodem bestaat uit vruchtbare glaciale afzettingen (slim, leem), leisteen, schiste en moederrots. Er staan veel “cool climate” druiven (Riesling, Cabernet Franc en Blaufränkisch) naast (resistente) hybriden zoals Cayuga, Seyval Blanc, Vidal Blanc, Traminette en Vignoles in wit of Baco Noir en Frontenac in rood.

Resultaat 1–12 van de 36 resultaten wordt getoond