Productcategorieën
Prijs
-
Regio
Subregio's
Jaargang
Alcoholpercentage
Food pairing

Croatië

De kustlijn van “Hrvatska” is 1.500 km lang (van Slovenië tot Montenegro) en telt meer dan 1.000 eilanden.
De wijnbouw werd 2.500 jaar terug in Dalmatië geïntroduceerd door de Illyriërs.
Croatië produceert 0,77 mio hl wijn op 23.500 ha, waarvan 2/3 wit.
Istrië en Dalmatië kennen een mild tot warm mediterraan klimaat (> 2.600 uren zon). Istrië kent 4 terroirs : witte, rode, grijze en zwarte grond. De belangrijkste autochtone druiven zijn Malvazija, Refosk en Teran. Veel wijnbouwers werken organisch en volgens oude technieken, o.a. voor orange wine of amforawijn.
In Dalmatië en op de vele eilanden zijn de belangrijkste druiven Posip, Marastina (wit) en Plavac Mali (rood, verwant met Primitivo en Zinfandel).
Het binnenland (Slavonië, Donauland) heeft een continentaal klimaat en is vooral bekend voor witte wijn en predikaatwijn, vooral gemaakt van Grasevina en Riesling.

Resultaat 1–12 van de 152 resultaten wordt getoond